Monday, June 13, 2005

Electricity

Electricity I made some investigations and found out where electricity problem is. They don’t have any kind of electricity facilities. They don’t use the water-power (hydro-electricity), they don’t have enough wind to build wind hunters as they have it in Spain, not that I mention nuclear-electricity … Capital Bissau, uses one big generator (similar to the one we for example use in case of emergency (when electricity goes) out in a bank in Slovenia), so you can imagine we only have so called “Electricity from the city” once per 3 weeks. Those who have money buy their own generators, or even put sun cells on the roof (but this is already very rear), those who have no, use candles. Now try to imagine; people walking around the city in dark (of course there is no public electricity), brightened only by cars passing by ;) Very funny! One very weird thing is people try to sell things on the market also late at night. They use candles, so when you pass by a market during the night, you can see tiny little candles brightening up the dark; nice!

4 Comments:

At 2:54 AM, Blogger mojca said...

pisuka,jst sm vseeno mislila,da bo glavno mesto le mal bolj postimano.je mal hecno a ne,tavati v temi.ni stekat.cak,kako pa pol banke delujejo?nikako?dobro da ms kartico s sabo.hihi hi hi
Tuki je pa res tema.neka zima al kaj.vmes sm sicer ze zaplavala v morju.in pol se je za 10 dni stemnilo in ohladilo.no good.me pa ze vse srbi in se posteno lupim.karmen je prisla za vikend domu,napolnila vse okoliske smetnajake in sla nazaj v lj.
v tminu dolgcajt.

pa pa

 
At 2:59 AM, Blogger mojca said...

aja,sm si nari ustimala messenger.oz je tamara neki na pol nardila in pol je meni ne vem kako neki ratalo.mogoce se kdaj celo uloviva na netu.sicer ne vem kol ur je zamika v gvineji,jst sm tu gor dopoldan. moj mail je: z_mojca@hotmail.com
bodi pridna in imej se rada

 
At 1:12 PM, Blogger Jasna said...

Hej, potepinka!

Pravi uzitek je brat tvoje mejle. Noro. Ti odkrivas Afriko jst sm pa dons odkrila, kaksna nora terasa je tle gor na nasem studentu v Gradcu, se lezalnike ma! Dobr, da to odkrijem zadnji teden bivanja tle. Ja, ne!
Drgac pa nc nouga, bluzim na veliko, vmes grem mal domou, nardim kaos(beri D. in R.) in pobegnem v Gradec;) Tle mi je pa tko lepo...pogresala ga bom. Zal mi ga niso podalsali.
Dolgcajt mi ni, pogresam pa te. Tenho saudade!!!

pazi nase!

Jasna

 
At 9:23 AM, Blogger irena said...

Mojca - banke - ne sanjat, sem v Afriki :) Kartice .... No dasns sem odrila prvi kraj kjer se jo da uporabit, na TAP, letalski druzbi, vse ostalo .... prides v trgovino in ti, ce mas ful stvari, zracunajo na tist prirocni kalkulator, cene pa pes :) Ja za MSN sem ze dobila enkrat Tamaro gor, pa sem te ze dodala med kontakte, zal sem jst bolj popoldan gor, mogoce pa se kdaj ujamemo. A Karmen pa je mela spet kako akcijo al kaj? Kuk dreves je pa zdej pozagala? :) Ej, saj tud tle dezuje ...:( se je zacelo dezevno obdobje.... No caw, zelim vam cimprejsnje poletje!
Irena

Jasna
Ko bi te vedla kak fles saudade da Portugal sem mela uceri, za 10 min sem cist not padla in je blo cist hudo :) Ja lepo nam je blo, ne? Saudade kontra :) Irena

 

Post a Comment

<< Home